10 مهر 1402
فضاها در سبک ویکتوریایی

فضاها در سبک ویکتوریایی

آینه‌های برنجی پر زرق و برق، رومیزی‌هایی جذاب و لوکس، لوسترهای درخشان و براق و هزار اکسسوری و لوازم تزئینی دیگر، تنها بخش کوچکی از سبک ویکتوریایی در دکوراسیون هستند. جذابیت‌های منحصر به فردی که با قدرت بی‌نظیر خود به سرعت می‌توانند نمایی لوکسی و پرتجمل از خانه شما به نمایش بگذارند.

البته در نظر داشته باشید که همه چیز آنقدرها هم که تصور می‌کنید، ساده نیست. به عبارت دیگر صرفا با خرید چند اکسسوری تزئینی و گران قیمت، لوازم تزئینی طلایی رنگ و زیبا و یا لوازم مجلل نمی‌توانید به دکوراسیون ویکتوریایی در خانه دست پیدا کنید. همه چیز باید اصولی و درست پیش برود؛ در غیر این صورت با خانه‌ای شلوغ، درهم و برهم و شبیه به سمساری مواجه خواهید شد!

اجازه بدهید با این سبک خاص و مجلل بیشتر آشنا شویم. در ادامه این مقاله آراستا قصد دارم تمام المان‌ها و ویژگی‌های منحصر به فردی که در سبک ویکتوریایی در دکوراسیون کاربرد دارد، بررسی کنم. کنار من بمانید.

سبک ویکتوریایی چیست؟

این سبک که مجموعه‌ای از وسایل تزئینی و مجلل است، اواسط  تا اواخر دهه 1800 میلادی در انگلستان متولد شد و تمام المان‌ها به نوعی نشان‌دهنده موقعیت اجتماعی و ثروت خانواده بودند. بنابراین می‌توان به‌راحتی حدس زد که افرا ثروتمند و سرشناس از این سبک جذاب در چیدمان دکور خانه‌های خود استفاده می‌کردند.

روش چیدمان در این سبک خاص بسیار مهم  و پیچیده است و باید بعد از دیدن نمای کلی از مجموعه المان‌ها و اکسسوری ها، جلوه‌ای منحصر به فرد از زیبایی را  در نمای دکوراسیون شاهد باشید. بنابراین تعداد زیادی وسایل عتیقه و قدیمی و قرار دادن آن‌ها در کنار هم به‌طور تصادفی، نمی‌تواند شما را به این سبک جذاب نزدیک کند. حتی ممکن است این مجموعه درهم ریخته بیشتر به شما احساس خفه‌کننده و قدیمی منتقل کند. بنابراین مراقب باشید!

سبک ویکتوریایی چیست؟

رنگ‌ها در سبک ویکتوریایی در دکوراسیون

انتخاب رنگ‌ها باید کاملا هوشمندانه و دقیق باشد. با مشاهده  تصاویر به‌خوبی متوجه می‌شوید که رنگ‌های عمیق و تیره در این سبک حرف اول را می‌زنند؛ اما به این معنا نیست که رنگ‌های ملایم و آرام جایگاهی در این سبک ندارند. گاهی اوقات رنگ‌های ملایم در انتخاب کاغذ دیواری‌ها و یا برخی از عناصر، به‌خوبی می‌تواند تضادی زیبا در فضا ایجاد کند.

رنگ‌های روشن و پاستیلی نیز می‌توانند تنفسی تازه در فضا به وجود بیاورند. بنابراین تصور نکنید که برای ایجاد چنین سبکی فقط باید روی رنگ‌های تیره مانند زرشکی در ادغام با طلایی، تاکید کنید. شما می‌توانید با استفاده از رنگ‌های ملایم و پاستیلی در بعضی از المان‌ها، هارمونی بیشتری در آن به وجود بیاورید.

در عین حال نمی‌توان انکار کرد که رنگ‌های عمیق بیشترین تاثیر را در این سبک دکوراسیون دارند. به‌طور مثال ترکیب رنگ سورمه‌ای، زرشکی و یا سبز تیره با طلایی، به‌خوبی می‌توانند جذابیت لوکس و حالت اشرافی این سبک را به نمایش بگذارند. به همین دلیل مبلمان، پرده و عناصر برجسته در خانه دارای رنگ‌های عمیق و اشرافی هستند.

رنگ‌ها در سبک ویکتوریایی در دکوراسیون

 فرش و پرده در سبک ویکتوریایی در دکوراسیون

با توجه به اینکه فرش، مبلمان و پرده به‌عنوان المان‌های بزرگ و تاثیرگذار در هر دکوراسیونی محسوب می‌شوند، انتخاب آن‌ها نیز اهمیت زیادی دارد. به عبارت دیگر این وسایل به دلیل قدرت بسیار زیاد خود در جذب نگاه‌ها، باید به درستی انتخاب شوند؛ در غیر این صورت به‌راحتی می‌توانند تمام زحمات شما را برای تغییر دکوراسیون از بین ببرند.

در سبک ویکتوریایی در دکوراسیون نیز، انتخاب درست این المان‌ها اهمیت زیادی دارد. با مشاهده تصاویر به‌خوبی متوجه می‌شوید که همه چیز با وسواس انتخاب شده است. پرده‌ها دارای بافتی ضخیم و از متریال اشرافی و باکیفیت هستند. بنابراین نمی‌توانید در این سبک از پرده‌های نازک و حریری استفاده کنید. در عین حال رنگ پرده‌ها نیز باید اشرافی و خاص باشد. رنگ‌های فانتزی در این سبک جایگاهی ندارند و فقط می‌توانند در برخی موارد برای از بین بردن سنگینی بیش از حد فضا در برخی المان‌های کوچک استفاده شوند.

شاید برای شما هم جالب باشد که دلیل انتخاب پرده‌هایی با ضخامت بسیار زیاد چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید به تاریخ مراجعه کنیم. همان‌طور که بیان شد این سبک چیدمان در ابتدا در میان اشراف زادگان انگلیسی رواج داشت. آن‌ها معتقد بودند که پوست سفید یکی از معیارهای زیبایی است و به همین دلیل تمام دقت خود را برای محافظت از پوشت خود انجام می‌دادند. بنابراین یکی از روش‌ها برای محافظت بهتر از پوست در برابر نور آفتاب، استفاده از پرده‌های ضخیم در خانه بود تا از ورود نور خورشید تا جای ممکن جلوگیری نماید.

خوب اگر شما بخواهید در دنیای معاصر از این سبک استفاده کنید، نیازی به تاکید کامل روی پرده‌های ضخیم ندارید. برای این کار می‌توان پرده‌های حریر و زیبا را به کار برد؛ اما حتما روی آن را با والانی از پرده‌های ضخیم و مجلل بپوشانید. در این صورت علاوه بر بهره‌مندی از نور زیبای خورشید، سبک ویکتوریایی در دکوراسیون را پیاده می‌کنید.

و اما فرش!

انتخاب فرش در هر دکوری بسیار مهم است و توجه همه به سمت زمین حلب می‌شود. بنابراین در انتخاب این المان هم وسواس داشته باشد. همان‌طور که گفته شد سبک ویکتوریایی نمایی از تجمل و اشرافیت در دکوراسیون است و باید این جلوه را در فرش نیز به نمایش بگذارید. بنابراین انتخاب فرش‌های فانتزی با رنگ و لعاب بازیگوش ممنوع است. اگر قصد دارید یک دکور ویکتوریایی در خانه داشته باشید، حتما هزینه‌های آن را هم در نظر گرفتید. بنابراین منتظر صرفه‌جویی و خرید المان‌های ارزان نباشید. انتخاب فرش نیز باید بر اساس تجمل و حس لوکس بودن آن انجام شود. برای این کار بهتر است به سراغ فرش‌های دستباف ایرانی بروید که جلوه‌ای خاص و پر زرق و برق به خانه شما می‌دهد.

در عین حال برخی از فرش‌های ماشینی هم دست کمی از فرش دستباف ندارند. انتخاب فرش ماشینی ظریف با طرح‌ها و نقش‌های سنتی، پرتراکم و با عدد شانه بالا، بهترین گزینه جایگزین فرش دستباف ایرانی در این دکوراسیون محسوب می‌شود. همچنین دقت داشته باشید که حتما فرش‌هایی با ابعاد بزرگ 12 متری به کار ببرید؛ زیرا فرش‌های کوچک اصلا مناسب چیدمان نیستند.

 فرش و پرده در سبک ویکتوریایی در دکوراسیون

مبلمان در سبک ویکتوریایی دکوراسیون

در گذشته برای انتخاب مبلمان در این سبک، از مبلمانی با ابعاد کوچک استفاده می‌شد تا ارتفاع سقف را بلندتر به نمایش بگذارد و فضا بزرگ‌تر دیده شود. در حالت کلی برای سبک مبلمان در این چیدمان باید از ترکیب مدل‌های گوتیک و اروپایی کلاسیک کمک بگیرید.

امروزه مبلمان بزرگ و حجیم هم در این سبک استفاده می‌شود و ظرافت قسمت چوبی مبلمان مانند دسته صندلی‌ها اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل ریزه کاری‌های زیادی در آن استفاده می‌شود و کاملا ظریف و شیک هستند. ترکیب رنگ چوب مبلمان در بیشتر موارد قهوه‌ای تیره است و رنگ پارچه روکش مبلمان نیز بیشتر از زرشکی و یا سبز تیره تهیه شده است. همچنین تشک‌های مجلل این مبلمان دارای بافتی ظریف و بسیار زیبا هستند تا تکمیل‌کننده حس اشرافیت در نمای مبلمان باشد.

مبلمان در سبک ویکتوریایی دکوراسیون

 المان‌های تزئینی در سبک ویکتوریایی

خوب نوبتی به المان‌های تزئینی و اکسسوری ها می‌رسد. المان‌هایی که در هر دکوراسیون می‌توانند به‌راحتی فضا تغییر دهند و نمایی زیباتر از آن به نمایش بگذارند. البته به این معنا نیست که در هر دکوری می‌توان از هر نوع المان تزئینی استفاده کرد. شما باید کاملا حساب‌شده رفتار کنید و فقط به خرید اکسسوری های گران قیمت تکیه نکنید. اجازه بدهید بیشتر توضیح بدهم.

در سبک ویکتوریایی باید از المان‌های گران قیمت و مجلل با رنگ‌های عمیق و تیره به همراه طلایی درخشان استفاده کنید. اما حتما دقت داشته باشید که میان این المان‌ها و سایر وسایل بزرگ از نظر طرح، رنگ و شکل هارمونی برقرار باشد. در غیر این صورت با یک سمساری بزرگ پر از وسایل عتیقه و گران قیمت روبرو خواهید شد.

گلدان‌های کریستالی و بلوری، مجسمه‌هایی از متریال فلز با رنگ طلایی و سبک اشرافی، کریستال‌های ظریف، شمعدان‌های مجلل با کنده‌کاری‌های خاص و ظریف، رومیزی‌های پر نقش و نگار، ظروف چینی با طرح‌های سنتی و مجلل و یا آباژوری با طرح‌های سنتی، تنها بخش کوچکی از المان‌هایی هستند که می‌توانید در این سبک دکوراسیون به کار ببرید. اما حتما در هنگام خرید هرکدام از این موارد دقت داشته باشد. شاید هرکدام از این اکسسوری ها به‌طور مجزا زیبا و مجلل باشند؛ اما باید در کنار سایر المان‌ها هم هارمونی برقرار کنند تا تضاد و ناهماهنگی را از دکوراسیون خانه به نمایش نگذارند.

 المان‌های تزئینی در سبک ویکتوریایی

فضاها در سبک ویکتوریایی

اگرچه در این سبک دکوراسیون تمامی فضاها مهم هستند؛ اما هیچ‌کدام به اندازه فضای پذیرایی اهمیت ندارند. شما باید به بهترین شکل برای این فضا تصمیم بگیرید و آن را تغییر دهید؛ زیرا پذیرایی به‌عنوان ویترین خانه شما محسوب می‌شود. به همین دلیل بهتر است بیشتر المان‌های تزئینی و وسایل لوکس را در این فضا به کار ببرید. اجازه بدهید که اتاق پذیرایی مانند یک گالری هنری، تمام زیبایی‌ها و ظرافت‌های سبک ویکتوریایی در دکوراسیون را به نمایش بگذارد.

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب در این سبک چیدمان، توجه بیشتر به دیوارها و سقف است. در دکور مدرن همه چیز ساده پیش می‌رود. اما در سبک ویکتوریایی شاهد سقف و دیوارهایی با گچ‌بری‌های ظریف  و مجلل هستیم. همین انتخاب هم باعث می‌شود که دیوارها و سقف دارای حجمی بیشتر از حد معمول باشند و بر تجمل فضا اضافه کنند.

پیشنهاد مطالعه: معرفی انواع سبک ترند شده برای دکوراسیونی داخلی 

فضاها در سبک ویکتوریایی

سخن آخر

در این مقاله ویژگی‌های مختلفی از سبک ویکتوریایی را بررسی کردیم. سبکی مجلل و اشرافی که از دهه 1800 میلادی آغاز شده و با به امروز ادامه پیدا کرده است. رنگ‌های عمیق، ظرافت زیاد در المان‌های تزئینی، جزئیات منحصر به فرد، گچ‌بری و نقاشی‌های خاص، همگی در این دکوراسیون دیده می‌شوند. مبلمان با چوب‌های کنده کاری شده و پر انحنا، پرده‌های ضخیم و گران قیمت و وسایل تزئینی مجلل در این دکوراسیون حرف اول را می‌زنند.

انتخاب تمام این المان‌ها در کنار هم فضایی سنگین، تیره و در عین حال منحصر به فرد ایجاد می‌کند و توجه همه را به سمت خود جلب می‌کند. اما این در صورتی است که همه چیز با دقت انتخاب شود. در غیر این صورت فقط هزینه‌های زیاد روی دست شما می‌گذارد و نمی‌توانید نتیجه دلخواه را به دست بیاورید. بنابراین هوشمندانه و اصولی انتخاب کنید!

نظر شما درباره سبک ویکتوریایی در دکوراسیون چیست؟ آیا با این چیدمان در دکوراسیون موافق هستید؟

 

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *