9 مهر 1402
فرش شگی فلوکاتی چیست؟

فرش شگی فلوکاتی چیست؟مزایا- معایب آن

ظاهر پشمالو، دوست داشتنی و جذاب فرش شگی فلوکاتی، گزینه‌ای عالی برای ایجاد تنوع ای تازه در فضای اتاق نشیمن، کنار تخت خواب و یا ورودی خانه است. فرشی با ارتفاع پرزی بین 4.5 تا 6 سانتی‌متر که فضایی نو و تازه در دکوراسیون خانه‌ایجاد می‌کند. البته نمی‌توان گفت که این فرش ویژگی‌های منفی ندارد؛ اما در صورتی که دوست داشته باشید کمی حال و هوای خانه را تغییر دهید، گزینه‌ای جالب در خانه محسوب می‌شود. در عین حال مزایای متعددی در این فرش وجود دارد که شما را برای خرید راضی نگه دارد.

همه ما با فرش به شکل مرسوم و پرزهای کوتاه یا طرح‌های سنتی و درهم پیچیده آشنا هستیم. اما در اختیار داشتن فرشی ساده با رنگ‌های روشن و پرزهای بلند و پشمالو، جذابیت‌های جدیدی دارد. اینکه روی فرشی استراحت کنید که الیافی نرم شبیه به پر قو داشته باشد و احساس خنکی پرزهای فرش را در میان انگشتان خود احساس کنید، کاملا جدید و هیجان‌انگیز است. به همین دلیل در ادامه این صفحه قصد دارم درباره این کفپوش جذاب صحبت کنم. بنابراین اگر شما هم دوست دارید با فرش شگی و به خصوص فرش شگی فلوکاتی بیشتر آشنا شوید، در ادامه این نوشتار همراه آراستا بمانید.

انواع فرش شگی

اولین ویژگی که در فرش شگی دیده می‌شود، ظاهر متفاوت آن با سایر فرش‌هایی است که تا به حال دیدیم. فرشی با الیاف بلند کرکی شکل که ظاهری کاملا مدرن دارد و کفپوشی مناسب در فضای مدرن اتاق نشیمن و یا راهروی ورودی خانه محسوب می‌شود.

فرش شگی یکی از انواع فرش فانتزی می باشد، می توانید برای دونستن بیشتر درباره فرش فانتزی مقاله ی فرش فانتزی چیست از آراستا را مطالعه کنید.

شاید تا چند سال پیش تنها فرش پرز بلندی که می‌شناختیم، فرش‌های قرمز رنگی بود که با الیاف بلند خود تازگی داشتند. اما در حال حاضر انواع فرش شگی در بازار وجود دارد و هرکدام از آن‌ها ویژگی‌های متفاوتی از دیگری دارند. به‌طور مثال انواع فرش تری دی، ریش ریشی، فرش میکرو شگی، فرش شگی فلوکاتی و یا کاموایی، انواع مختلفی از این نوع فرش هستند تا دست شما برای تغییر دکوراسیون مدرن در خانه باز باشد.

انواع فرش شگی

فرش میکرو شگی چیست؟

این مدل از فرش شگی برخلاف هم‌خانواده‌های خود، پرزهای کوتاهی دارد و در عین حال زیبایی منحصر به فردی در بافت دارد تا ایده جدیدی برای تغییر دکور خانه باشد. در این فرش که تنوع بالایی در رنگ‌بندی ندارد، با الیاف بسیار نرم و لطیف مانند فرش شگی فلوکاتی روبرو نمی‌شوید؛ بلکه پرزهای کوتاه، ویژگی بارز در این فرش است.

داشتن پرزهای کوتاه موجب می‌شود که این فرش گزینه مناسبی برای پشت درب اتاق باشد تا باز و بسته کردن درب باعث جمع شدن فرش زیر آن نشود. البته نباید فراموش کرد که این فرش دارای تنوع زیادی در رنگ نیست و به همین دلیل بیشتر با فرش‌های سفید  و طوسی رنگ شگی میکرو روبرو می‌شوید.

ازجمله مدل‌های دیگر فرش شگی، فرش شگی تری دی است که به‌صورت ساده و طرح دار تولید می‌شود. همچنین در تولید آن از متریال نخ خاصی استفاده می‌شود که شباهت زیادی به موی انسان دارد.

فرش شگی خز نیز گزینه دیگری از انواع فرش شگی است که پرزهای بلند ویژگی بارز در بافت و تولید آن است. این فرش باوجود زیبایی و جذابیت منحصر به فرد خود معایبی مانند شستشوی سخت و زمان‌بر را دارد. همچنین عدم تنوع در رنگ‌بندی باعث می‌شود که دست شما برای انتخاب گزینه مناسب دکوراسیون بسته باشد و انتخاب‌های کمتری داشته باشید.

فرش میکرو شگی چیست؟

در این مدل جذاب از انواع فرش شگی، پرزهای بلند و الیاف نرم و لطیف حرف اول را می‌زنند. فرشی سرگرم کننده با پرزهایی عمیق که بافتی کرکی شکل دارد و با لمس آن‌ها به خوبی نرمی و لطافت فرش را احساس می‌کنید.

شاید در نگاه اول فرش شگی فلوکاتی ظاهری درهم ریخته و نامرتب داشته باشد و نظمی که تا به حال در همه فرش‌ها مشاهده کردید، در آن پیدا نکنید؛ اما از نظر بصری نمایی جالب و زیبا دارد تا شما را راضی نگه دارد. همچنین ممکن است تصور کنید که این فرش مدرن تاریخچه طولانی و بلندی ندارد و به تازگی وارد بازار شده، در حالی که این‌طور نیست.

شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که فرش شگی فلوکاتی با تاریخی طولانی به دوران سلطنتی در یونان باستان بازمی‌گردد. خانواده‌های سلطنتی در خاورمیانه نیز علاقه زیادی به این مدل فرش داشتند  و به‌عنوان یک کفپوش خاص از آن استفاده می‌کردند.

این فرش پشمالو اولین بار از پشم بز بافته شد و حتی در حدود 1500 سال پیش نیز در یونان استفاده می‌شد. همچنین خانواده‌های سلطنتی در کشورهای آسیایی مانند ترکیه از بافت آن استقبال کردند و به‌عنوان یک کفپوش جذاب آن را به کار می‌بردند.

در این فرش مزایای متعدی مانند جلوه بصری زیبا، بافت نرم و لطیف، مقاومت بسیار خوب و وزن سبک و حمل و نقل آسان وجود دارد. همچنین این فرش با ظاهر جالب خود نرمی و لطافت زیادی را به شما هدیه می‌کند؛ اما در عین حال معایبی نیز دارد که بهتر است قبل از خرید به آن‌ها توجه کنید. این موارد شامل:

معایب فرش شگی فلوکاتی

اولین مشکلی که در این فرش با آن روبرو می‌شوید، روش تمیز کردن سخت و زمان‌بر آن است. الیاف و پرزهای بلند فرش اجازه نمی‌دهند که به‌طور کامل به بافت زیرین فرش دسترسی داشته باشید و به همین دلیل تمیز کردن آن بیشتری از سایر فرش‌های معمولی از شما زمان می‌گیرد.

موضوع مهم دیگر این است که فرش شگی فلوکاتی با استفاده از الیاف مصنوعی  و جنس نخ دنیر میکرو فیلامنت تهیه می‌شود و به همین دلیل ممکن است برای کودکان و یا افراد سالمند حساسیت‌های مختلف تنفسی و یا پوستی ایجاد کند. بنابراین استفاده از این فرش در اتاق کودک و یا اتاق سالمندان توصیه مناسبی نیست.

البته اگر دوست دارید از نرمی  و لطافت بی‌اندازه این فرش در اتاق کودک بهره ببرید، می‌توانید به سراغ فرش فلوکاتی هیت ست شده بروید. در این صورت نگرانی بابت حساسیت‌زا بودن فرش نیز ندارید و بچه‌ها می‌توانند از نرمی جذاب این فرش لذت ببرند.

درنهایت اینکه این فرش عموما به‌صورت تک رنگ عرضه می‌شود و طرح خاصی روی خود ندارد. به همین دلیل ممکن است بعد از مدتی احساس کنید که فرش از مد افتاده و به فکر تعویض آن با رنگ دیگر و یا فرشی با طرح‌های شاد و هیجان‌انگیز باشید.

البته اگر قصد دارید یک دکوراسیون مدرن و فانتزی برای چند سال در خانه داشته باشید، فرش شگی فلوکاتی انتخاب خوبی است. اما در صورتی که هر سال به فکر تغییر دکوراسیون باشید، اولین چیزی که برای تغییر خودنمایی می‌کند، این فرش پرز بلند است.

انواع فرش شگی فلوکاتی

در حال حاضر دو نوع فرش فلوکاتی با طرح‌های مدرن و سنتی در بازار موجود است. در نمونه مدرن از این فرش ضخامت و وزن فرش کاهش پیدا کرده است و وزن کمتری نسبت به نمونه سنتی دارد. به‌طور متوسط یکم فرش فلوکاتی مدرن وزنی حدود 4 کیلوگرم دارد تا کاربری آسان‌تری در دکوراسیون مدرن و فانتزی داشته باشد. علاوه بر آن، مقاومت فرش شگی فلوکاتی مدرن بسیار زیاد است تا با خیال راحت آن را زیر کمد و یا مبلمان قرار دهید و نگران باقی ماندن جای مبل روی آن نباشید.

روش شستن فرش شگی

شستشوی فرش شگی با ظاهر مدرن و فانتزی خود نیاز به صبر و حوصله بیشتری دارد و کمی سخت است. پرزهای بند انواع فرش شگی باعث می‌شوند که شستن این فرش سخت‌تر از چیزی باشد که تصور می‌کنید. البته به این معنا نیست که از پس این کار برنیایید و یا اینکه به‌طور کامل از خرید این فرش منصرف شوید؛ اما بهتر ایست با روش شستشوی آن آشنا شوید.

این فرش به دلیل پرهای بلند خود محل خوبی برای جمع شدن بیشتر گرد و غبار و آلودگی است. به خصوص زمانی که بچه‌ها تصمیم بگیرند روی این فرش کیک بخورند و یا خوردن غذای امروز را روی این فرش ترجیح بدهند.

اما از سوی دیگر لکه‌های مختلف مانند لکه چای یا نوشیدنی‌ها به‌راحتی از روی سطح فرش شگی پاک می‌شود و فقط نیاز به یک دستمال مرطوب دارید تا با سرعتی بسیار عالی از این لکه‌ها خلاص شوید. اما برای شستشوی فرش باید زمان بیشتری اختصاص دهید.

نکته مهم دیگر در تمیز کردن و مراقبت از این فرش، نحوه جارو کردن آن است. پیشنهاد می‌شود که هیچ وقت از جاروبرقی در جهت پرزهای فرش شگی استفاده نکنید. این پرزهای بلند زمانی که در مسیر مکش جاروبرقی قرار بگیرند، استحکام اولیه خود را از دست می‌دهند و ممکن ایست بعد از مدت کوتاهی فرش آسیب ببیند. بنابراین بهتر است خلاف جهت پرزها، اقدام به جارو کشیدن آن کنید.

همچنین برای اینکه روند شستن فرش شگی آسان‌تر باشد، قبل از شستشو از آن غبارگیری کنید. برای این کار فرش را در هوای آزاد ببرید و آن را تکان دهید. با انجام این کار به ظاهر ساده بسیاری از آلودگی‌ها، ذرات آشغال و گرد و غبار فرش خارج می‌شود و شستشوی فرش آسان‌تر خواهد بود. علاوه بر آن پیشنهاد می‌شود که این کار را هر هفته انجام دهید تا فرش دارای الیاف و پرزهای تمیزتری باشد و سلامت شما و اعضای خانواده نیز بیشتر خواهد بود.

درنهایت اینکه بعد از لکه‌گیری سطح فرش و تکان دادن آن، فرش آماده شستن می‌شود. توجه داشته باشید که برای شستشو نیز از آب داغ استفاده نکنید؛ زیرا گرمای آب باعث آسیب وارد شدن به الیاف فرش می‌شود. بنابراین بهتر است از آب ولرم به همراه شوینده‌های معمولی کمک بگیرید و فرش را تمیز کنید.

روش شستن فرش شگی

مزایای فرش شگی

انواع فرش شگی به دلیل چند ویژگی جالب مورد توجه هستند و گزینه خوبی برای دکوراسیون مدرن و فانتزی محسوب می‌شوند. داشتن نرمی و لطافت مناسب، الیاف با پرزهای بلند و درخشندگی و براق بودن ازجمله این موارد است.

علاوه بر آن، تنوع در مدل فرش و بافت آن در شکل‌های مختلف هندسی مانند بیضی، دایره، مستطیل و یا انواع طرح‌های فانتزی مانند طرح گل باعث می‌شود که بتوانید برای قسمت‌های مختلف خانه از گزینه مناسب استفاده کنید. همچنین در بافت این فرش از نخ‌های مختلفی مانند نخ ساده، زری و یا فانتزی استفاده می‌شود تا طرحی جدیدی به فرش بدهد و تنوع بیشتری در دکوراسیون داشته باشد.

درنهایت اینکه قیمت این فرش‌ها نسبت به سایر فرش‌های ماشینی با الیاف آکریلیک بسیار ارزان‌تر و مقرون به‌صرفه است. بنابراین گزینه‌ای اقتصادی محسوب می‌شود که تغییر دکوراسیون را راحت‌تر کند.

پیشنهاد مطالعه: فرش اتاق کودک چه ویژگی هایی دارد؟

مزایای فرش شگی

کاربرد فرش شگی

با توجه به نکات مختلفی که درباره انواع فرش شگی مانند فرش شگی مانند فرش شگی فلوکاتی بیان شد، می‌توان به این نتیجه رسید که این فرش بیشتر جنبه فانتزی در دکوراسیون مدرن دارد. همچنین تنوع در رنگ‌های شاداب آن نیز باعث می‌شود که به‌راحتی بتوان فضا و دکور اتاق خواب و یا قسمت‌های دیگر را تغییر داد.

اینکه بخواهید از این فرش در چه قسمتی از دکوراسیون خانه استفاده کنید، کاملا به سلیقه و علاقه‌های شما بستگی دارد. اما در نظر داشته باشید که طرح، رنگ و شکل این فرش بیشتر مناسب دکور مدرن و فانتزی است. بنابراین اگر خانه‌ای با دکور سنتی و کلاسیک دارید، از این فرش در کنار المان‌های سنتی استفاده نکنید.

پیشنهاد می‌شود که فرش شگی را برای اتاق خواب، راهروی ورودی خانه و یا قسمت‌های منحصر به فرد مانند زیر پله و یا جلوی کتابخانه استفاده کنید. همچنین انتخاب این فرش برای آشپزخانه اصلا مناسب نیست. زیرا همان‌طور که گفته شد الیاف بلند این فرش جای خوبی برای رشد آلودگی و جمع شدن ذرات ریز خوراکی و آشغال است.

به همین دلیل بهتر است این فرش را در جایی بیاندازید که نیاز کمتری به تمیز کردن داشته باشد و احتمال نفوذ آلودگی و ذرات خوراکی در بافت آن کمتر باشد. در این صورت بیشتر می‌توانید از زیبایی، جذابیت و طرح‌های جالب آن لذت ببرید و نیاز کمتری به شستن آن خواهید داشت.

کاربرد فرش شگی

سخن آخر

در این صفحه انواع فرش شگ مانند فرش شگی فلوکاتی با مزایا و معایب متعدد خود بررسی شدند. این فرش فانتزی و مدرن ویژگی‌های جذابی مانند نرمی و لطافت و پرزهای بلند دارد. به همین دلیل انتخاب خوبی در چیدمان مدرن و مینیمال محسوب می‌شود. در عین حال پرزهای بلند و نرم آن جای خوبی برای جمع شدن ذرات آلودگی است. بنابراین قبل از خرید فرش شکی به این موضوع فکر کنید که جای مناسب آن را در خانه پیدا کنید تا نیاز کمتری به شستشو داشته باشد. 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *