تصور اینکه روی فرشهایی راه بروید که دائما در حال سر خوردن هستند، بیشتر از هر چیز شبیه به پیست اسکی است! سر خوردن فرش علاوه بر اینکه دکوراسیون خانه شما را به هم میریزد و باید همیشه در حال مرتب کردن آن باشید؛ میتواند خطراتی را برای شما، افراد کهنسال و بچهها در پیش داشته باشد. بنابراین هرچه زودتر به فکر راهی برای خلاصی از آن باشید.
برای جلوگیری از سرخوردن فرش راهحلهای زیادی وجود دارد که میتواند فرش را ثابت نگه دارد، بدون آن که آسیبی به فرش وارد شود. برای رفع این مشکل آزاردهنده کافی است با دقت در ادامه این مطلب همراه ما باشید. ما در این راهنمای فرش از آراستا 360 قصد داریم به بررسی راهکارهای موجود جهت جلوگیری از سر خوردن فرش بپردازیم که با رعایت این نکات، میتوانید برای همیشه از شر این معضل رها شوید.
علت های سر خوردن فرش چیست؟
برای اینکه بتوانیم راهحل این مشکل را پیدا کنیم، قبل از هر چیز نیاز به دانستن علت آن داریم در حالت کلی مهمترین دلیل برای سر خوردن فرش، روش پهن کردن آن است. در بیشتر موارد فرشها طوری پهن میشوند که پرزهای آنها به سمت در ورودی قرار میگیرد. به عبارت دیگر خواب فرش به طرف در ورودی است. اگرچه این کار باعث میشود که رنگهای آنها بهتر دیده شود؛ ولی از طرف دیگر وقتیکه روی آن راه میروید، فرش تمایل به حرکت کردن به همان سو دارد.
یکی از عواملی که باعث حرکت فرش میشود این است که تردد و ضربه پا، پرز فرش را حرکت میدهد و این حرکت را به فرش منتقل میکند که در نهایت فرش جا به جا میشود. در ضمن هر چقدر الیاف فرش بلندتر باشد، به همان نسبت فرش بیشتر و سریعتر به حرکت درخواهد آمد؛ زیرا الیاف بلند چسبندگی و اصطکاک کمتری در فرش ایجاد میکنند. بنابراین بعد از مدت کوتاهی از پهن کردن فرش در خانه میبینید که در نزدیکی در ورودی جمع شدند!
جنس نخ فرش، یک عامل مهم در سر خوردن فرش
علاوه بر خواب فرش و روش پهن کردن آن، متریال نخ فرش نیز میتواند عامل مهمی در سر خوردن فرش باشد. تمامی نخهای مصنوعی مانند پلیاستر موجب سر خوردن فرش میشوند؛ این در حالی است که فرشهای بافته شده با نخ آکریلیک دچار این مشکل نمیشود. بنابراین بهترین توصیه این است که در هنگام خرید فرش، متریالی انتخاب کنید که از نخ آکریلیک بافته شده باشد.
جلوگیری از سر خوردن فرش با دور دوزی مناسب آن
اگر فرشی فاقد دور دوزی مناسب باشد، احتمال سر خوردن آن افزایش پیدا میکند. فرشهایی که دور دوزی از جنس چرم دارند، اصطکاک بیشتری دارند و به راحتی روی سرامیک، پارکت و سنگ سر نمیخورند.
ضخامت فرش چقدر است؟
ممکن است شما هم به اشتباه تصور کنید که هرچه فرش ضخیمتر باشد، سختتر روی زمین سر میخورد و کاملا روی زمین ثابت میماند؛ در حالی که اشتباه است. حقیقت این است که فرشهای با ضخامت و وزن کمتر، دیرتر سر میخورند و از این بابت گزینه بهتری برای خرید هستند.
همانطور که میبینید علتهای مختلفی باعث سر خوردن فرش میشود و برای فرار از این مشکل روشهای مختلفی وجود دارند که در ادامه هرکدام را به همراه مزایا و معایب بررسی میکنیم.
-
قرار دادن وسایل سنگین روی فرش
برای جلوگیری از سر خوردن فرش راهحلهای زیادی وجود دارد؛ اما اولین و سریعترین راه این است که میتوان وسایل سنگین موجود در دکوراسیون اتاق را بر روی فرش قرارداد. برای این منظور میتوان از مبلمان، میزهای جلو مبلی، گلدان، میز یا وسایل سنگین دیگر کمک گرفت.
البته در هنگام استفاده از این روش، مراقب باشید که وقتی چیزی بر روی فرش میگذارید، زیبایی فرش را مخفی نکنید. شما باید در حفظ زیباییشناسی که فرش به دکوراسیون داخلی منزل میدهد، توجه دقت را داشته باشید. همچنین فراموش نکنید که طرحها و نقشهای روی فرش مانند نقاط کانونی عمل میکنند. بنابراین به اشتباه آنها را مخفی نکنید.
توصیه ما به شما این است که مبلهای سنگین و صندلیها را در امتداد لبهها و گوشههای فرش بگذارید. اگر گوشهای از فرش آزاد بماند، همواره میتواند حرکت کند. بنابراین بهتر است که یک میز نهارخوری یا میز عثمانی سنگین در مرکز فرش قرار دهید تا از خم شدن گوشههای فرش هم جلوگیری شود. فقط نکته اینجا است که این روش همیشه کاربردی نیست و اگر فرش کوچک باشد باید راه حل دیگری انتخاب کرد.
موضوع مهم دیگر این است که وسایل سنگین بعد از مدت کوتاهی روی فرش ضربه و فشار وارد میکنند. به همین دلیل با جابجایی مبلمان، بوفه و سایر وسایل سنگین از روی فرش میبینید که جای پایه مبلمان و بقیه وسایل کاملا روی فرش باقی مانده است. این مسئله نیز میتواند کیفیت اولیه فرش را از بین ببرد و به عمر مفید آن صدمه وارد کند. بنابراین بهتر است به دنبال راهحلهای دیگر نیز باشید.
-
موکت پهن کنید!
یکی دیگر از روشهای مروسم برای جلوگیری از سر خوردن فرش، پهن کردن موکت زیر فرش است. اگرچه این روش تا حدود بسیار زیادی از لغزش فرش جلوگیری میکند؛ اما چندان مقرون بهصرفه نیست و مجبور به هزینه اضافی برای خرید موکت در ابعاد فرش هستید. بنابراین بهتر است به دنیال روشهای دیگری باشید که هزینه و دردسرهای زیادی به دنبال نداشته باشد.
-
استفاده از پد لغزش فرش
یکی از مؤثرترین راهها برای ثابت نگه داشتن و جلوگیری از سر خوردن فرش، پد لغزش فرش است. این پد حتی از جمع شدن فرش بر روی فرش دیگر هم جلوگیری میکند. پد فرش با لاستیک طبیعی یا نمدی زیرین خود، بر روی الیاف فرش میچسبد و به فرش صدمهای نمیزند، تنها فرش را به زمین میخکوب میکند و از سر خوردن فرش ممانعت میکند.
مزایای استفاده از پد لغزش فرش
استفاده از پد فرش مزایای متعددی دارد. این موارد شامل:
- پد لغزش فرش به راحتی به سطح زیرین فرش میچسبد و از لغزش آن جلوگیری میکند.
- اگر شما در طبقات بالای آپارتمان زندگی میکنید و فرزندان بازیگوشی دارید، بهتر است پد لغزش فرش استفاده کنید تا صداها کمتر به طبقات پایینی انتقال پیدا کند. لایه زیرین آن نویز و صداها را از اطراف جذب میکند و مانند یک عایق صوتی عمل میکند. مزیت دیگری که این پدها دارند این است که باعث افزایش طول عمر فرش میشود و دوام آن را بالا میبرد.
- پد فرش گزینه جذابی برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی گرمایی داخل منزل است و عایق گرما محسوب میشود.
- شما میتوانید روی عایق رطوبت بودن پد فرش هم حساب کنید؛ زیرا این متریال مانع ورود نم زمین به فرش و فرسودگی آن میشود.
- با استفاده از پد لغزش فرش میتوانید تا حدود زیادی از ورود گرد و غبار به بافت فرش جلوگیری کنید. بنابراین حساسیت و آلرژی تنفسی نیز ایجاد نخواهد شد.
- جلوگیری از ورود گرد و غبار و رطوبت به معنی عمر مفید و ماندگاری بیشتر برای فرش است. همچنین از چروک شدن گوشههای فرش نیز جلوگیری میکند.
- از پد لغزش فرش میتوان به دفعات متعدد استفاده کرد و از قابلیت شستشو نیز برخوردار است. در ضمن به فرش و کفپوشها هم نمیچسبد و ردی از خود بر جای نمیگذارد. تمامی این موارد در کنار سبک بودن پد لغزش فرش، کمک میکنند که بهترین راه حال برای جلوگیری از سر خوردن فرش و بینظمی در دکوراسیون خانه باشند.
-
استفاده از لایههای مخصوص
روش دیگر برای جلوگیری از سر خوردن فرش، استفاده از لایه های مخصوص است. لایههای مخصوص از ضخامت کمی برخوردار هستند و در قسمت زیر فرش گذاشته میشوند تا از سر خوردن قالی جلوگیری کنند. این لایهها باعث ایجاد برجستگی در زیر فرش نخواهند شد و با خیال راحت میتوانید از آنها استفاده کنید.
تنها نکتهای که در هنگام استفاده لازم است رعایت کنید، این است که این لایهها یا آسترها را باید کوچکتر از اندازه فرش تهیه کنید تا کارایی بهتری داشته باشند و از زیر فرش بیرون نزنند.
-
استفاده از چسب ترمز یا ترمز فرش و مزایای آن
این چسبها برای تولید اصطکاک میان فرش و کفپوش منزل به کار میرود و به طیف وسیعی از مواد متصل میشوند. جنس این چسبها اغلب پلاستیکی است اما مدلهای سیلیکونی، فلزی و ژلهای هم دارند. ترمزهای موجود در بازار یا به شکل رولی هستند که با توجه به متراژ فرش خریداری میشوند و یا در سایز کوچک و در بستههای چهارتایی برای چهار گوشه فرش، به چشم میخورند.
چسب ترمز حتی اگر در برابر نور خورشید و آب هم قرار بگیرید، از کیفیتش کاسته نخواهد شد و بر روی لایه زیرین انواع گوناگون فرش، ازجمله پلیپروپیلن، لاستیک، ، آکریلیک و غیر قابل استفاده هستند.
این چسبها برای سلامتی ضرری ندارند و در فرمولاسیون و ترکیبات آنها از مواد قابل اشتعال نیز استفاده نمیشود تا ایمنی بیشتری داشته باشند. در ضمن بخارات و گازهای سمی تولید نمیکنند؛ به همین خاطر در هنگام نصب آن، میتوانید بدون تجهیزات محافظ کار کنید.
جالب است بدانید که این چسبها ضد میکروب هستند و از رشد و تکثیر کپک هم جلوگیری میکنند. زیرا از فناوری بالایی برخوردارند و به راحتی از بین نمیروند. درمجموع میتوان گفت که این چسبها قابلستایش هستند چون بر روی مواد گوناگون استفاده میشوند و فرمولی ایمن دارند.
در آخر باید خاطر نشان کرد که ترمز فرش ارزان قیمت است و جزء روشهای مقرون بهصرفه و اقتصادی برای خلاص شدن از سر خوردن فرش به حساب میآید.
طرز استفاده از چسب ترمز
استفاده از چسب ترمز آسان است و به مهارت زیادی نیاز ندارد. چسب ترمز با ایجاد کشش از حرکت فرش ممانعت میکند. با این حال اگر بهطور درست نصب نشوند، بیفایده خواهند بود. اینجاست که اهمیت چسب ترمز مشخص میشود.
شما به یک چسب قوی نیاز دارید تا فرش را به زمین قفل کند و از تکان خوردن آن جلوگیری کند! اگر به خوبی از چسب ترمز استفاده شود، با توجه به لایه پشتی فرش و جنس کف، بینشان پیوند محکمی درست میشود که وقتی کسی بر روی فرش راه میرود آن را تقویت میکند و مقاومت آن را بالا میبرد.
طرز استفاده از چسب ترمز فرش به این شکل است که ابتدا چسب را پخش میکنیم و پس از گذشت یک ساعت از چسبیدن آن مطمئن میشویم. برای احتیاط تا 48 ساعت آینده از تردد زیاد بر روی فرش خودداری میکنیم.
مراقب باشید که در حین استفاده از آن باید آن را در چهار طرف فرش نصب کنید و به ریشههای فرش نچسبانید.
کلام پایانی
در این مقاله از آراستا 360 روشهای مختلف برای جلوگیری از سر خوردن فرش را بررسی کردیم. شاید اولین و راحتترین روش برای رهایی از این مشکل، قرار دادن وسایل سنگین روی فرش باشد؛ اما گزینه مناسبی نیست. بنابراین بهتر است روشهای هوشمندانهتری را انتخاب کنید که آسیبی به بافت فرش وارد نکند. برای این منظور پیشنهاد بهتر این است که از ترمز فرش، لایه های مخصوص و یا پد لغزش فرش استفاده کنید. تمامی این روشها نصب آسانی دارند و وقت زیادی از شما نمیگیرند. در عین حال با دارا بودن مزایای مختلف، عامل موثری در محافظت بهتر از کیفیت و عمر مفید فرش هستند.
همچنین از بین روشهای بهتر برای فرار از لغزش و سر خوردن فرش، خرید ترمز فرش روش بهتری محسوب میشود که در کنار هزینه بسیار کم و وزن پایین، مزایای متعددی را به شما ارائه میدهد. به همین دلیل با بررسی تمامی موارد ذکر شده، پیشنهاد اراستا 360 به شما خرید ترمز فرش است.
به نظر شما چه روشهای دیگری برای جلوگیری از سر خوردن فرش وجود دارد؟
دیدگاهتان را بنویسید